Skip to content

Toertocht 22 juni 2024

De laatste dagen vooraf aan de toertocht was het nog een drukte met af- en aanmeldingen. Tenslotte stonden er op zaterdagochtend een mooie groep van: 33 renners & rensters, 7 motards en 1 volgwagen te popelen om van start te gaan!

Afgelopen zaterdag was het even voor negen een sportieve drukte op de Beverspijken 1. Veel (oud) collega’s en bekenden hadden zich aangemeld om deze toertocht voor het goede doel mee te fietsen. In de kantine werd onder het genot van een koffie iedereen gebriefd over de route van zo’n 130 km. Daarna werd al gauw kracht op de pedalen gezet om via Vught, Udenhout en Loon op Zand richting de Biesbosch te gaan. De temperatuur was fijn, de lucht bewolkt maar het bleef droog en zo nu en dan brak het zonnetje door. 

Ondanks de forse tegenwind in de eerste helft van de toer was het gezellig fietsen. Onderweg werd en nog een groepje rensters uit België geholpen met een lekke band, waarvoor we rijkelijk werden beloond. Via Dongen, Oosterhout, Made en Lage Zwaluwe is de groep bij Moerdijk met het pontje over het Hollands Diep gezet. Vandaar werden de laatste km’s tot de lunchstop bij de tennishal in Dordrecht ingezet. 

Iedereen deed zich tegoed aan de rijkelijk gevulde buffettafels. De cateraars werden bedankt voor de goede zorgen en met nieuwe energie kon de reis richting Den Bosch worden ingezet. Met de wind mee waren de fietsers zo voorbij Werkendam, Dussen en Drongelen. Tussendoor werd er regelmatig een woordje gewisseld. Met een gemiddelde van zo’n 30 km per uur, reden ze via Oud Heusden en Engelen even voor drieën het terrein van de Beverspijken 1 op. 

Het was een super geslaagde toertocht en de organisatie kreeg veel complimenten. Alle renners/sters kijken uit naar een volgende toertocht en of de meerdaagse tocht in september.

Back To Top