Skip to content

Nieuwsbrief mei 2023

Van start met een nieuw kernteam!

Omdat de meeste leden van het ‘oude’ bestuur het stokje hebben overgedragen, is er een nieuwe groep die het voortouw gaat nemen. Het nieuwe kernteam heeft inmiddels de eerste bijeenkomsten gehad om er voor te zorgen dat we in 2024 weer een mooie tocht kunnen gaan maken. Het idee is ontstaan om dit maal een rondje Nederland te fietsen. Het team bestaat uit: Corine Hooijmans, Renate Wolters, Jeffrey Cox, Michiel Boogers, Richard de Graaf, Olaf Canters en Ton Voets.

Dank jullie wel, voor alles

Graag willen we onze dank uitspreken aan de leden van het vorige bestuur. Voor de wijze waarop zij zich jarenlang hebben ingespannen voor Blue4Charity. De warme over-dracht en natuurlijk het gegeven dat we voor ondersteuning of met vragen nog steeds mogen aankloppen, wordt erg gewaardeerd. Uiteraard is ook Ruud, nog verhinderd door zijn werk, vanaf de zijlijn steeds erg betrokken bij de ontwikkelingen van Blue4Charity.

Bekijk hier de originele nieuwsbrief als pdf

Klik hier en lees de originele nieuwsbrief van mei.

Waar gaan we voor fietsen?

Natuurlijk is de grote vraag wat wordt het goede doel waarvoor we gaan fietsen? Inmiddels hebben we daarin een keuze gemaakt. Na enkele telefoongesprekken en een inspirerend bezoek, is onze keuze gevallen op: Het Ronald McDonald Huis te Veldhoven. Deze organisatie zorgt ervoor dat ouders van kinderen die in het ziekenhuis moeten liggen, een veilige rustige plek hebben waar ze gedurende langere tijd kunnen verblijven. Binnen het ziekenhuis is dit een soort van gezamenlijke huiskamer die met andere ouders en evt . broertjes/zusjes gedeeld kan worden. Een ruimte zonder ‘witte jassen’ waar ze zich even kunnen onttrekken van het ziekenhuis en tot rust kunnen komen.

Naast het ziekenhuis ligt het Ronald McDonald Huis, waar de ouders kunnen overnachten in de nabijheid van hun zieke kindje. Hier worden ze 24/7 met zorg ontvangen en begeleid door vrijwilligers. Op dit moment is men vanuit deze stichting bezig om ook een soortgelijke huiskamer in het Jeroen Bosch ziekenhuis te realiseren. Groen licht voor dit project kan er elk moment komen. In samenspraak met de organisatie kunnen we daaraan in 2024 een mooie bijdrage leveren in de vorm van geld en of goederen.

Ronald McDonald Huizen moet het hebben van donaties en sponsoring, dus een doel waarbij we iedere euro direct terug zien komen, als ondersteuning voor ouders met zieke kinderen. Wij, van het kernteam, hebben er een erg goed gevoel bij. Het is een doel dat geen nadere uitleg behoeft omdat iedereen er wel eens van heeft gehoord of er bekend mee is. Meer informatie volgt tijdens onze B4C informatieavonden en in de nieuwsbrieven.

Nieuwe deelnemers gezocht

Om de tocht in september 2024 weer tot een succes te maken zijn we nog steeds op zoek naar nieuwe deelnemers. Mochten jullie nu al collegae weten die interesse hebben in het fietsen van een tocht over 5 dagen volgend jaar, laat ze contact opnemen met onderstaande personen. Ook kunnen ze zich aanmelden voor de kennismakingstochten die dit jaar georganiseerd worden. Hier kunnen ze naast informatie op doen, van de sfeer proeven, eventueel ervaren hoe het fietsen in een peloton gaat en wat het tempo is. Voor info of aanmelding, meld je bij: Michiel Boogers email: michiel.boogers@politie.nl of Richard de Graaf email: richard.de.graaf@politie.nl.

Kennismakingstochten

Voor het introduceren van nieuwe deelnemers maar ook om de groep weer bijeen te brengen, het vuurtje aan te wakkeren en om gezellig bij te kletsen, organiseren we deze kennismakingstochten. Waarbij natuurlijk ook (oud-)renners van harte welkom zijn. Deze tochten worden bekend gemaakt middels flyers dus houd je mail in de gaten. Volgende data zijn: 24 juni en 16 september. Aanmelden via een mail naar: richard.de.graaf@politie.nl. De 1ste tocht door de eenheid heeft plaatsgevonden op zaterdag 15 april. Zonder begeleiding, laagdrempelig, hebben 10 enthousiaste fietsers, onder het genot van het zonnetje, een lekker rondje getrapt. Waarbij iedereen ook nog werd verrast met een spontaan verzorgde lunch.

Back To Top